Açık fikirli olun
Yeni bir beceri öğrenmek her TALK International öğrencisi için heyecan verici bir süreçtir, özellikle de yurt dışında eğitim söz konusu olduğunda. Ev sahibi ülkenize seyahatlerinizde karşılaşacağınız ve adımlarınızı atmanız gereken birçok farklı şey vardır. İşte açık fikirli olmanın nasıl sağlanacağına ve yurt dışında eğitim alırken bunun neden önemli olduğuna dair bazı yurt dışı eğitim ipuçları.
Yüksek Beklentileriniz Olmasın: Yurtdışında okurken, geldiğinizde işlerin belirli bir şekilde yürümesi veya olması gerektiğini hissedebilirsiniz. Gerçekte, her zaman bu şekilde çalışmaz. Yaklaşan durumunuzla ilgili daha düşük beklentilere sahip olarak, zihninizi hayatınızda üzüntüye neden olmayacak değişikliklere kolayca açık tutabilirsiniz. Her Şeyin Aynı Olmayacağını Bilin: Ev sahibi ülkenizdeki yaşam tarzının veya kültürün kendi ülkenizdekiyle aynı olacağını düşünmek komplikasyonlara yol açabilir. Her şeyin kendi ülkenizdekiyle aynı olmayacağını daima hatırlayın. Bunu hatırladığınızda ev sahibi ülkenize vardığınızda yabancılık çekmezsiniz. İnsanları Basmakalıp Düşünerek Yargılamayın: Birinin dövmesi olması ya da kafasını kazıtmış olması onun kötü bir insan olduğu anlamına gelmez. Ev sahibi ülkenizdeyken, insanları görünüşlerine, ten renklerine, konuşma şekillerine veya yaşam tarzlarına göre otomatik olarak yargılamayın. Herkesin hayatında bir hikaye vardır ve insanları geldikleri gibi kabul ederek açık fikirli bir şekilde onlar hakkında daha fazla şey öğrenebilirsiniz.
Açık Fikirli Olmanın Önemi
Kabullenme: Açık fikirli olduğunuzda, insanları ve sorunları oldukları gibi ve kim oldukları için kabul etme olasılığınız daha yüksektir. Sadece bu da değil, engellerin üstesinden gelebilecek ve ırkları veya sorunları ne olursa olsun yeni arkadaşlar edinebileceksiniz. Her Şeye Hazır: Açık fikirli olduğunuzda önünüze çıkan her şeye hazır olacaksınız. Hiçbir şey sizi korkutmayacak ve herhangi bir beklentiniz olmadan her türlü zorluğun üstesinden gelebileceksiniz.