Amerika’da Eğitim: Nasıl Başvurulur

In Kültür Değişimi

ABD’de eğitim çok önemlidir. Doğru bir eğitim, yoksulluk içinde yaşamakla Amerika'da Eğitim rahat yaşamak arasındaki fark anlamına gelebilir. ABD, şu anda 800.000’den fazla öğrencinin hayatlarını ve eğitimlerini daha iyi hale getirmek için genişletmeyi seçmesiyle dünyadaki en büyük uluslararası öğrenci nüfusuna sahiptir. Yükseköğrenime kayıtlı öğrencilerin %4’ü yurtdışında eğitim gören uluslararası öğrencilerden oluşmaktadır. 1950’lerden itibaren uluslararası öğrenci kayıtlarında bir artış olmuştur. O zamanlar sadece 35.000 uluslararası öğrenci ABD’de yüksek öğrenim görmek için başvuruda bulunuyordu.

ABD’de Eğitim Başvurusu

ABD’de eğitim almak için başvuruda bulunmak söz konusu olduğunda, izlenmesi gereken dört adım vardır. Bunlar şunları içerir:

1. Nerede üniversite okumak istediğinizi belirleyin. Bilinçli bir karar vermek için tüm üniversiteleri ve sunduklarını değerlendirin.
  2. Üniversitenin yönetim ofisi ile iletişime geçin ve lisansüstü eğitim kabul başvurusu talep edin. Bu size okulun süreciyle ilgili tüm ayrıntıları verecektir.
  3. Tüm başvuruları tamamlayın ve tüm eğitim kayıtlarının seçtiğiniz üniversiteye gönderilmesini sağlayın. Ödeme ile ilgili olarak başvuru paketindeki talimatları izleyin.
  4. Üniversitenin sizi kabul etmesini bekleyin. Bu biraz zaman alacaktır. Kabul edildikten sonra size bir I-20 formu gönderilecektir. Bu, öğrenci vizesi almanızı sağlayacaktır. Üniversiteden aldığınız formu size en yakın Konsolosluğa veya ABD Büyükelçiliğine götürün. Mali destek kanıtınızı ve pasaportunuzu almanız gerekecektir.

Tüm bunları tamamladıktan ve pasaportunuza vize damgası vurulduktan sonra ABD’ye gelmeye hazırsınız demektir. Geldiğinizde kalacak bir yeriniz olduğundan emin olmak için uçuş, konaklama ve diğer masraflarınızı önceden ayırdığınızdan emin olun. Amerika’da eğitim almak inanılmaz bir fırsat, neden kendiniz görmüyorsunuz?

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search