Kolay Sağlıklı Akşam Yemekleri – Karalahana ve Karnabahar Makarna
Bazen TALK uluslararası öğrencileri için günün sonunda gece yatmadan önce sağlıklı ve düzgün bir yemek yapmak için zaman ya da istek bulmak zor görünebilir. Ancak hem hazırlaması hem de pişirmesi hızlı ve kolay olan bazı tarifler biliyorsanız, durum böyle olmak zorunda değildir. İşte günün sonunda keyifle yiyebileceğiniz harika ve sağlıklı bir akşam yemeği hazırlamak için kullanabileceğiniz birçok kolay sağlıklı yemekten biri.
Karalahana ve Karnabahar Makarna
İçindekiler
- yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (kıyılmış)
- 1 porsiyon melek saç makarna
- ¾ fincan karnabahar çiçeği
- ½ arpacık soğanı (doğranmış),
- Bir avuç karalahana (kabaca parçalanmış ve sapları çıkarılmış)
- 1 yemek kaşığı. rendelenmiş Parmesan
- ¼ fincan ayrılmış pişirme suyu
Yöntem
Adım: 1 – Küçük bir tencere alın ve yaklaşık 5 dakika kaynatın ve üzerine bir kapak yerleştirin. Adım: 2 – Makarnanızı karnabahar çiçekleriyle birlikte kaynayan suya ekleyin. Adım: 3 – Karnabaharı çıkarıp bir kızartma tavasına koymadan önce 3 dakika pişmesini bekleyin. Adım: 4 – Kızartma tavasını orta yüksek ateşe getirin ve lahana, sarımsak, arpacık soğanı ve zeytinyağını ekleyin. Üzerini kapatın ve 4 dakika kadar pişmeye bırakın. Adım: 5 – Makarnanızı kaynar sudan süzün ve birkaç dakika bekletin Adım: 6 – Pişmiş makarnayı parmesan peyniri ve ayrılmış pişirme suyuyla birlikte tavaya ekleyin. Tüm malzemeleri bir araya getirmek için karıştırın.