Öğrenci Röportajı: Kültür Değişimi
TALK San Francisco’nun Kültür Değişim Programı: TALK öğrencilerinin konuşma becerilerini geliştirmeleri ve bir NDNU öğrencisi ile Amerikan kültürü hakkında bilgi edinmeleri için bir fırsat. Juan Esteban Arias ile Öğrenci Röportajı
TALK San Francisco öğrencisi Kolombiyalı Juan Esteban Arias, geçtiğimiz günlerde TALK San Francisco ile bir sohbet gerçekleştirdi. Kendisi TALK San Francisco ve Notre Dame de Namur Üniversitesi (NDNU) öğrencileri arasındaki Kültür Değişim Programına kaydoldu. Juan önce TALK’taki deneyiminden bahsetti, ardından da Kültür Değişiminin Uluslararası Öğrenciler için faydalarını anlattı:
TALK: TALK San Francisco deneyiminizi anlatın:
JUAN: TALK San Francisco’da öğrenci olmak ödüllendirici bir deneyim olabilir. Konumu çok güzel – dağlar, milli parklar, nefes kesici manzaralar var ve ikonik Golden Gate Köprüsü’nü de unutmayalım. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bazıları Silikon Vadisi’ne yakın – Facebook, Apple ve Google bunlardan birkaçı. TALK San Francisco’nun konumunun kesinlikle faydaları var, ancak en ödüllendirici deneyim, dünyanın dört bir yanından gelen diğer öğrencilerle çevrili olmak ve her gün yeni anılar yaratmaktır.
SÖYLEŞİ: Kültür Değişim Programı Nasıl İşliyor?
JUAN: TALK San Francisco, öğrencilerin bir Amerikan üniversitesi olan Notre Dame de Namur’dan bir konuşma partneriyle İngilizcelerini mükemmelleştirme fırsatı buldukları bir İngilizce okulu olarak öne çıkıyor. TALK’ın Culture Exchange Programı bunu gerçekleştiriyor.
TALK: Juan, bize biraz sohbet partnerinizden bahsedin.
Adı Cynthia. San Diego’lu ve hem İspanyolca hem de İngilizce konuşabiliyor. Arkadaşları için her zaman en iyisini yapan harika bir insan ve onun kültür değişim öğrencisi olarak kendimi çok rahat hissettim. –
TALK: Partnerinizle birlikte ne tür şeyler yaptınız?
JUAN: Farklı şeyler yaptık, örneğin ülkelerimiz arasındaki farklılıklar hakkında konuştuk, birlikte öğle veya akşam yemeği yedik. Ayrıca beni farklı üniversite etkinliklerine götürdü. Onunla harika zaman geçirdim.
TALK: Partnerinizle yaşadığınız en unutulmaz deneyim neydi?
JUAN: Sadece bir tanesini söyleyemem çünkü tüm anlar muhteşemdi. Ancak bir deneyim seçmek zorunda olsaydım bu “Amerikan dünyasını” keşfetme fırsatı olurdu. Çünkü yabancı bir öğrenci olduğunuzda Amerikan kültürünü görmek istersiniz ve bu program sayesinde pek çok öğrenciyle etkileşime girebilir ve Amerikan yaşamı hakkında daha fazla şey öğrenebilirsiniz.
TALK: Kültür değişim programının en iyi yanı neydi?
JUAN: Program bana yeni arkadaşlarla tanışma ve onlarla etkileşim kurma fırsatı verdi – bu özel bir şey – ne söylediklerini anlayamadığımda beni yargılamadılar ve çok sabırlı ve arkadaş canlısıydılar. Bu deneyimi asla unutmayacağım.
TALK: Kültür değişim programını diğer öğrencilere tavsiye eder misiniz?
Elbette isterim. Bu, iyi arkadaşlarla tanışmak ve İngilizcenizi geliştirirken eğlenmek için iyi bir fırsat.
Juan, Kültür Değişim Programımızı bulmana ve şiddetle tavsiye etmene çok sevindik!