Kolay sağlıklı akşam yemekleri kuşkonmaz ve orzo makarna
Sağlıklı bir akşam yemeği yemenin, yoğun günlük programınız boyunca ihtiyaç duyduğunuz enerji seviyelerini korumanızı sağlamak da dahil olmak üzere birçok faydası vardır. TALK uluslararası öğrencileri için, herhangi bir fast food restoranına başvurmak yerine akşam yemeğinde sağlıklı bir yemek sunan birçok tarif vardır. İşte kendi evinizde pişirebileceğiniz birçok farklı kolay sağlıklı yemekten biri.
İçindekiler
- ¼ lb. kuşkonmaz (3 inçlik parçalar)
- fincan orzo
- 5 oz. somon fileto
- ¼ yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- oz. ufalanmış beyaz peynir
- ½ çay kaşığı zeytinyağı
- yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
- Biber
Yöntem:
Adım: 1 – Broilerinizi kullanın ve önceden ısıtın. Adım: 2 – Küçük bir tencereye su doldurun ve broyler üzerine yerleştirin ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Adım: 3 – Kuşkonmazı ve bir fincan orzoyu kaynayan suya ekleyin. Adım: 4 – 3 dakika sonra kuşkonmazı çıkarın, ancak orzoyu içinde bırakın ve paketin üzerindeki talimatlarda belirtilen süre kadar pişirmeye devam edin. (Genellikle yaklaşık 6 dakika). Adım: 5 – Orzo pişmeye devam ederken somon filetonuzu alın ve tuz ve karabiberle baharatlayın. Adım: 6 – Somon balığınızı yaklaşık 5 dakika boyunca veya opaklaşana kadar kızartın. Adım: 7 – Ufalanmış beyaz peynir, kıyılmış dereotu, limon suyu, zeytinyağı ve karabiberi birlikte çırpın. Adım: 8 – Balığı pul haline getirin ve lezzeti emmesi için tüm malzemelerle birlikte atın. Adım: 9 – Servis edin ve yiyin.