Gönüllülük Neden Önemlidir

In Öğrenci Seyahat ve Etkinlikleri, Üniversite Hayatı

Gönüllüler, hayır kurumlarının ve diğer kâr amacı gütmeyen kuruluşların ve toplum örgütlerinin bel kemiğidir. Onlar olmasaydı, günümüz dünyasında çok daha fazla sayıda insan ve hayvan büyük bir yoksunluğa ve acıya katlanıyor olurdu. Gönüllü olanlar için çok büyük ödüller vardır. TALK İngilizce Okulları öğrencilerimizin ev sahibi şehirlerinde gönüllü olma fırsatları çoktur. Ayrıca, ev sahibi şehrinizde gönüllülük yapmak, TALK İngilizce Okulları öğrencimizin benimsediği şehre daha bağlı hissetmesini sağlayacak ve topluma yaptıkları katkıdan dolayı kendilerini iyi hissedeceklerdir. Toplum hizmetinin önemi, yeni beceriler öğrenmenize, ihtiyacı olan insanlara yardım etmenize ve başkalarına yardım ederek kendinizi güvende ve iyi hissetmenize yardımcı olmaktır. İhtiyaç sahiplerine yardım etmek için toplum hizmetinde gönüllü olmanın dört farklı yolunu aşağıda bulabilirsiniz.

1. Hayvanlar: gönüllülük

Yerel bölgedeki hayvan barınakları her zaman ücretsiz olarak gönüllü çalışmak isteyen insanlara ihtiyaç duymaktadır. Bir hayvan barınağında gönüllü olarak çalışmak, telefonlara cevap vermeyi, tatil süslemeleri yapmayı, kafesleri temizlemeyi ve zaman zaman bazı hayvanların bakımına yardımcı olmayı içerebilir. Hizmetlerinizi gönüllü olarak sunmak isterseniz, bölgenizdeki yerel barınaklardan biriyle iletişime geçebilir ve hizmetlerinize ihtiyaç olup olmadığını öğrenmek için doğrudan onlarla konuşabilirsiniz.

1. Büyükler:

Yaşlılar kendilerine sunulan her türlü yardım için her zaman minnettardır. Yaşlılar merkezleri veya huzurevleri gönüllülerin yardımından her zaman mutluluk duyarlar. Bu süre zarfında yalnız görünen yaşlılarla oturup konuşabilir, herhangi bir faaliyetin planlanmasına yardımcı olabilir ve belirli formları, ev işlerini veya günlük gereksinimleri tamamlamalarına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca mektup yazabilir, onlara eşlik edebilir ya da genel olarak onları mutlu edebilirsiniz.

1. Diğer çocuklara yardım etmek:

Her ülkede olduğu gibi Amerika’da da her zaman ihtiyaç sahibi çocuklar vardır. gönüllülükZamanınızı diğer çocuklara ayırmak için gönüllü olmak, çocukların sevildiklerini bilmelerini sağlayabilir ve onlara ihtiyaç duyabilecekleri güven desteğini verebilir. Çocuklara eğlenceli vakit geçirtmek için bir çocuk olimpiyat karnavalı düzenleyebilir, yüz boyama, aktiviteler ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

1. Çevre:

Topluma yardımcı olmanın bir başka yolu da çevreye sahip çıkmaktır. Çevreci olmanızı ve çevrenizi temizlemenize yardımcı olmanızı sağlayan, ağaç dikebileceğiniz, sebze bahçeleri oluşturabileceğiniz veya daha fazlasını yapabileceğiniz birçok farklı toplum hizmeti bulunmaktadır. Ayrıca, ihtiyacınız olmadığında geceleri elektronik cihazları kapatarak enerji tasarrufuna yardımcı olmak için bir kampanya başlatabilirsiniz. Yardım edebileceğiniz yollar için yerel toplum hizmeti merkezinize danışın.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search