Öğrenci Organizasyonları
Yurtdışında eğitim gören pek çok TALK uluslararası öğrencisi kulüplere, topluluklara ve diğer öğrenci organizasyonlarına katılmanın önemini kavrayamayabilir. Çoğu öğrenci, öğrenci organizasyonlarının siyasete benzeyebileceğini düşünür, ancak durum böyle değildir. Aşağıda, öğrenci organizasyonlarına katılmanın uluslararası TALK öğrencilerimizin gerçekten faydalanacağı harika bir hareket olmasının nedenlerinden bazıları listelenmiştir. Neden Bir Öğrenci Organizasyonuna Katılmalı? Ağ oluşturma: Çevrenizdeki diğer öğrencilerle ağ kurmanın en iyi yollarından bazıları, sizinkiyle benzer hobiler veya ilgi alanlarıyla ilgili bir öğrenci organizasyonuna katılmaktır. Bunu yaparak aslında kendinizi, diğer üyeler ve benzer ilgi grupları aracılığıyla, kariyer beklentilerinizi artırmanıza, hobinizi daha ilginç hale getirmenize veya sadece bilginizi ve ilgi alanlarınızı ömür boyu sürecek şekilde genişletmenize yardımcı olabilecek bir konuma getirmiş olursunuz.
Sosyal Beceriler: Bir organizasyona katılmak genel sosyal becerilerinizi geliştirmenize gerçekten yardımcı olur. Bir grubun parçası olmak özgüveninizi artırabilir, yeni kültürler hakkında bilgi edinmenize yardımcı olabilir ve ayrıca tanışabileceğinizi veya tanışabileceğinizi hiç tahmin etmediğiniz insanlarla etkileşim kurmanıza olanak tanır. Profesyonel Deneyim: Profesyonel bir öğrenci organizasyonuna katılırsanız, ilgilendiğiniz mesleğin tam doğasını ve ilgi alanınız dahilinde takip edebileceğiniz profesyonel kariyer seçeneklerini tanıma fırsatına sahip olursunuz. Örneğin: pazarlama alanında eğitim görüyorsanız, Amerikan Pazarlama Derneği’ne katılarak seçtiğiniz meslek hakkında yardım, girdi, tavsiye ve hatta ilham alabilirsiniz. Kişisel Gelişim: Bir öğrenci organizasyonuna katılarak kişisel gelişiminizde de bir ilerleme görebilirsiniz. Kendinize güveninizde, iletişim becerilerinizde, profesyonelliğinizde ve genel kişiliğinizde bir artış görebilirsiniz. Liderlik Becerileri: Bu organizasyonlar aynı zamanda kendinizi geliştirmek için de harikadır.
Liderlik becerileri. Daha büyük eylem planları için sorumluluk almak veya grup içinde ortaya atılabilecek fikirlere karşı çıkmak için gereken becerileri geliştirebilirsiniz. İyi liderlik becerilerine sahip olmak hayatta her zaman büyük bir avantajdır. Yönetim becerilerinizde de bir artış göreceksiniz. Arkadaşlıklar: Organizasyonda geçirdiğiniz süre boyunca yeni ve kalıcı arkadaşlar edinme fırsatınız olacaktır. Bir kulüp topluluğunun parçasıyken çok eğlenecek, yeni insanlarla tanışacak ve aidiyet duygusuna sahip olacaksınız.