Üniversiteden Ayrıldıktan Sonra En Çok Özleyeceğiniz 10 Şey

In Mezun Olduktan Sonra, Üniversite Hayatı

Eğitim döneminiz sona erdiğinde, TALK English Schools öğrencileri ABD’de İngilizce öğrenerek geçirdikleri zamanı hayatlarının büyülü, biçimlendirici ve unutulmaz bir dönemi olarak hatırlayacaklar. Üniversite, gençlere mümkün olduğunu hiç düşünmedikleri türden deneyimler ve fırsatlar sunar. Üniversite ile ilgili en iyi şey sadece eğitim değil, onu bir ömür boyu deneyim haline getiren her şeyin birleşimidir. Bunlar üniversiteden sonra en çok özleyeceğiniz şeylerden bazılarıdır, bu yüzden onlara sahipken kıymetlerini bilin!

Üniversiteden sonra özlediğiniz şeyler

1. Arkadaşlar: Bir sürü insanla tanışmak ve arkadaş edinmek için asla bu kadar büyük bir fırsatınız olmaz. en çok özlediğim  Üniversitede olduğu gibi hayatın her kesiminden pek çok arkadaş edinebilirsiniz. Üniversiteden sonra, taşınırken, yaşamak için yeni bir yer bulurken ve yerleşirken insanlarla tanışma ve arkadaşlık kurma fırsatlarının biraz azaldığını görebilirsiniz. Bazı arkadaşlıklar üniversiteden sonra devam etmese de, sizinkilerin devam etmesini sağlayabilirsiniz. Hayatınızda kalmasını istediğiniz üniversite arkadaşlarınızla iletişim halinde olmak için özel bir çaba gösterin.
  2. Bahar Tatili: Bahar tatili, öğrencilerin derslerine biraz ara verdikleri ve eğlendikleri bir zamandır. Oyunun adının saçlarınızı serbest bırakmak, çalışmalarınızı unutmak ve öğrenci arkadaşlarınızın arkadaşlığının tadını çıkarmak olduğu bu geleneksel üniversite öğrencisi molasından yararlanın.
  3. Yurtdışında Eğitim: Bazı uluslararası öğrenciler için, eğitim süreleri sona erdiğinde, kendi ülkelerine dönme zamanı gelmiştir. Sadece yeni insanlarla tanıştığınız ve yeni konular öğrendiğiniz değil, aynı zamanda farklı bir ülke ve kültürü deneyimlediğiniz ve uluslararası seyahatin ve ödüllerinin tadına vardığınız bu zamanı özleyeceksiniz.
  4. Öğrenci İndirimleri: Mezun olduktan sonra, artık tüm o harika öğrenci indirimlerine hak kazanamazsınız. Fırsatınız varken bunlardan yararlanın!
  5. Ne Öğrenci Borcu?: Eğitim süreniz boyunca, iyi bir eğitim almak için oluşturduğunuz tüm bu borç sorusu zihninizin arkasında sıkı bir şekilde kalma eğilimindedir. Gerçek ancak üniversiteyi bitirdiğinizde ortaya çıkar ve kredi geri ödemelerinin hayatınızın düzenli, biraz da stresli bir parçası olmadığı günleri özlersiniz.
  6. Yemek Planlarınız Olsun: Üniversiteyi bitirdikten sonra, öğrenci yurtlarında mevcut olan tüm o planlı yemeklerden yararlanamayacaksınız. Bu da tabii ki yemek yemek istiyorsanız alışveriş listesi yapmak, markete gidip alışveriş yapmak ve sonra da hepsini kendiniz pişirmek gibi şeyler yapmanız gerektiği anlamına gelir.
  7. Yurtlarda Yaşamak: Yurtlar, konaklama için süper uygun bir yerdir. Mezun olduktan sonra yeni yaşam düzenlerine alışmanız gerekir. Taşınmayı seçtiğiniz bölgeye veya şehre bağlı olarak, yaşam maliyetinizin muhtemelen önemli ölçüde arttığını göreceksiniz.
  8. Daha Fazla Boş Zamana Sahip Olmak: Üniversitede okumak telaşlı olsa da, ilk gerçek işinize sahip olduğunuzdan daha fazla boş zamanınız olma eğilimindesiniz. Bu, birçok öğrencinin üniversite yıllarıyla ilgili en çok özlediği şeydir.
  9. Çok Fazla Para Harcamamak: Üniversite yıllarınız boyunca, normal bir ofiste ya da başka bir işte çalıştığınız kadar çok para harcamak zorunda kalmayacaksınız. Bağımsız bir ücretli olmanın tüm masrafları, üniversite öğrenciliğinden çalışana geçiş yaptıktan çok kısa bir süre sonra sizin için belirgin hale gelecektir.
  10. Bir Rutine Sahip Olmak: Üniversitede tüm ders programı vb. ile kolayca günlük bir rutine girersiniz. Gerçek dünyada çalıştığınızda, her gün rutinlerinizi belirlemenin ve sürdürmenin gittikçe zorlaştığını görebilirsiniz. Kendinizi disipline etmeyi, zamanınızı verimli bir şekilde yönetmeyi ve size dayatılan rutin yerine kendi rutininizi oluşturmayı öğrenmelisiniz.
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search