Yurtdışında Eğitim Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

In Üniversite Hayatı, Üniversite Kontrol Listesi

Her öğrenci için yurtdışında eğitim almak büyük bir fırsattır. Asla tekrarlanamayacak, tamamen unutulmaz, harika bir deneyim olabilir. Her ne kadar harika bir deneyim olsa da, bazı TALK öğrencilerinin yurtdışında inanılmaz bir macera yaşayabilmeleri için kaçınmaları gereken birçok hata vardır. İşte yurt dışında eğitim alırken nelere dikkat edilmesi ve nelerin yapılmaması gerektiğine dair bazı ipuçları.

Zamanınızı Avantajlı Kullanmamak:yurt dışında eğitim

Yurtdışında okurken ev özlemi çekeceksiniz. Birçok öğrenci için bu, evlerinden en uzun süre ve en uzakta kaldıkları zamandır. Evden uzakta olanları özleseniz de, bunun hayatta bir kez yaşanacak bir deneyim olduğunu unutmayın. Tüm zamanınızı sosyal medya sitelerinde geçirmemeye çalışın çünkü bunu yaparken bazı harika deneyimleri ve ilginç insanlarla karşılaşmaları kaçırıyorsunuz.

İçecekler İçin Fazla Ücret Alınması

Bazı yerlerde saf ve masum uluslararası öğrencilerden faydalanmak için popüler bir dolandırıcılık yöntemi kullanılmaktadır. Bu dolandırıcılık genellikle çekici bir kadının öğrenciye yaklaşması ve onu bir kulüp veya barda içki içmeye davet etmesiyle görülür. Öğrenciler bir içki satın aldıklarında, bunun için fahiş miktarlarda ücretlendirilirler ve kadın paradan payını alır. Bunun gibi bir dolandırıcılıktan kaçınmaya yardımcı olmak için içgüdülerinize güvenin. Eğer doğru gelmiyorsa, kendinizi oradan uzaklaştırın. Sarhoş olabileceğinizi düşünüyorsanız, arkadaş grubunuzdan birinin grubun sorumluluğunu üstlenecek kadar ayık olduğundan emin olun.

Rutin Bir Düzende Sıkışıp Kalmak

Çevrenize alıştıktan ve yeniliğin etkisi geçtikten sonra, muhtemelen bir rutine girdiğinizi ve belki de oldukça sıkıcı bir rutine girdiğinizi fark edebilirsiniz. Her gün aynı şeyleri ve etkinlikleri tekrarladığınızı fark ederseniz, farklı bir şeyler yapmak için bilinçli bir çaba göstermeye çalışın. Bu, rutin rutinden çıkmanıza yardımcı olacak ve konaklamanızı daha keyifli hale getirecektir.

Mali İşlerin İzini Kaybetmek

Yurtdışında eğitim alırken her zaman en iyisi bütçe yapmak ve paranızı akıllıca harcamaktır. Evinizden ayrılmadan önce kalacağınız şehirdeki yaşam maliyetini araştırdığınızdan, kendinize bir bütçe planladığınızdan ve sonra buna bağlı kaldığınızdan emin olun. Seyahatinizin ilk birkaç haftasında çok sayıda hediyelik eşya alarak bütçenizi aşma hatasına düşmeyin. Hediyelik eşyalar seyahatiniz boyunca hep orada olacaktır. Ayrıca dışarıda yemek yiyorsanız ne kadar harcadığınızı her zaman not edin.

Yankesicilikyurt dışında eğitim

Büyük şehirlerde yankesicilik bir sorun olabilir, bu nedenle yurtdışında okurken çevrenizle uyum içinde olmanız her zaman önemlidir. Kalabalık yerlerde her zaman cüzdanınızın bilincinde olun veya para kemerleri ve cep telefonu kılıfları ile kendinize tutturmaya çalışın.

Çalışmalarınızı İhmal Etmek

Yurtdışında eğitim görürken, yeni bir ülkede olmanın eğlencesine ve deneyimine kapılmak çok kolay olabilir. Yine de yeni ülkede bulunmanızın ana nedeninin okumak olduğunu unutmayın. Okumak için ayrılmadan önce, okulunuzun öğretim sistemini araştırmak en iyisidir, böylece ona alışabilirsiniz. Dönem boyunca ödevlerinizi takip etmek için elinizden gelenin en iyisini yaptığınızdan emin olun, çünkü bu geride kalmanın bir sonucu olarak olası stresleri azaltacaktır.

Konfor Alanınızı Terk Etmemek

Yurtdışında eğitim almayı seçtiğinizde yeni bir yaşam deneyimi seçmiş olursunuz. Bu nedenle, okurken tüm zamanınızı konfor bölgenizde ve çevresinde geçirmemeye çalışın. Çalışma döneminizden ve okul tarafından sunulan tüm etkinlik ve fırsatlardan tam olarak yararlanmaya çalışın. Konfor alanınızdan çıkmanıza yardımcı olacak bazı yollar dil öğrenmek, kendinizi yeni kültüre kaptırmak, seyahat etmek ve yerel halkla takılmaktır. Konfor alanınızı terk ederek, geriye dönüp sevgiyle bakacağınız çok daha fazla anıya sahip olacaksınız.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search