Her Sınıf Arkadaşından Kendi Ülkesinden Bir Yemek Pişirmesini ve Ev Sahipliği Yapmasını İsteyin
ABD’deki TALK İngilizce Okullarında yurtdışında eğitim almak, ilgili herkes için ödüllendirici ve harika bir deneyim olabilir. Eğitim süreniz boyunca yapacağınız ve deneyimleyeceğiniz pek çok şey var, ancak sınıf arkadaşlarınızın görmesi ve deneyimlemesi için kendinizin ve kültürünüzün bir yönünü göstermeye ne dersiniz? İşte konaklamanızı daha keyifli hale getirmek için kullanabileceğiniz bazı yurtdışı eğitim ipuçları.
Kültürel Akşam Yemeği Ev Sahipliği
Yeni arkadaşlar edinmenin ve onlara ülkenizi ve kültürünü göstermenin harika bir yolu, bir akşam yemeği gecesi düzenlemek ve her sınıf arkadaşınızdan kendi ülkelerinden bir akşam yemeği pişirmesini ve ev sahipliği yapmasını istemektir. Bu, katılan herkes için eğlenceli bir deneyim olabilir ve size her ülkenin sunduğu mutfak farklılıklarını gösterecektir. Bunun işe yaraması için her hafta bir sınıf arkadaşınız normalde kendi ülkesindeyken yiyeceği geleneksel bir yemek hazırlayabilir. Bunu daha eğlenceli ve heyecanlı hale getirmek için herhangi bir geleneği, çatal bıçak takımını da ekleyebilir veya herkesin yemek yerken veya servis yaparken giyilebilecek geleneksel bir kıyafet giymesini sağlayabilirsiniz. Diğer kültürel akşam yemeği ev sahipliği etkinliklerini ziyaret ederken, yeni kültürü öğrenmeye daha fazla dalmanıza yardımcı olacağından açık fikirli olmak en iyisidir.
Yerel Sakinlerle Kaynaşın
Kaldığınız süre boyunca yerel halkla ve kaldığınız ülkenin vatandaşlarıyla vakit geçirmeniz harika bir deneyim olabilir. İnsanları ve onların gelenek ve inançları hakkında nasıl hissettiklerini anlayarak kültüre saygı duymayı öğreneceksiniz. Eğitim molanız sırasında yerel etkinlikleri ve festivalleri deneyimleme fırsatını da değerlendirmelisiniz. Ayrıca spor, kültür, kitap ve satranç gibi diğer etkinlikler veya yürüyüş kulüpleri ve toplulukları gibi ilginizi çeken bir kulübe de katılabilirsiniz.
Her ne kadar yeni bir dünyayı deneyimleyerek eğleniyor olsanız da, ailenizle iletişim halinde olmayı unutmayın, böylece onlar endişelenmek zorunda kalmazlar ve siz de sizi özledikleri veya iyi olduğunuz konusunda endişelenmek zorunda kalmazsınız. Yerleştiğinizde ailenizle düzenli olarak etkili bir şekilde iletişim kurmanın bir yolunu bulduğunuzdan emin olun. Bu e-posta, cep telefonu veya Skype yoluyla olabilir.
Hafta Sonlarınızı veya Molalarınızı Eğlenerek Geçirin
Çalışma molası verdiğinizde, bu zamanı dinlenmek ve rahatlamak ya da eğlenmek için en iyi şekilde kullanmanız önemlidir. İzinli olduğunuz zamanlarda çalışmaya devam etmeyin, çünkü bu sizi bayatlatır ve öğrenme yeteneğinizi ve dersleriniz için hevesinizi engelleyebilir. Şehri keşfedin, arkadaşlarınızla maceralara çıkın veya şehrinizin sunduğu turistik yerleri ve cazibe merkezlerini görün.