Genel Yurtdışı Eğitim İpuçları

In Yurtdışı Eğitim 101

TALK English School ‘da yurt dışında eğitim almak heyecan verici bir deneyim olabilir, ancak ilk kez yurt dışına çıkacaklar için biraz göz korkutucu da olabilir. Hayali İngilizce öğrenmek ve bunu tercihen İngilizce konuşulan başka bir ülkede yapmak olanlar için, bu deneyimin sunacağı zorluklardan ve fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için kullanabileceğiniz bazı genel yurtdışı eğitim ipuçları. Yurtdışında Eğitim İçin İpuçlarıYurtdışı Eğitim İpuçları

1. Korkmak Normaldir: Kendi ülkenizden ayrılma konusunda endişeli ve korkmuş hissetmek tamamen normaldir. Genellikle henüz deneyimlemediğiniz bir şeyden korkarsınız ve başka bir ülkede yaşamak, orada geçireceğiniz süre ne kadar kısa olursa olsun, hayatınızı değiştirecek bir deneyimdir.
  2. Kültür Şokuna Hazır Olun: Farklı bir ülkeye seyahat etmek sizi farklı kültürlere ve yaşam biçimlerine maruz bırakacaktır. ABD’de diğer ülkelerde olmayan birçok farklı kültür ve yasa vardır ve bunların hepsi ilk başta biraz ürkütücü veya garip görünebilir, ancak her şey gibi bunlara da alışırsınız ve birdenbire size tamamen normal görünürler.
  3. Hayatta Kalacaksınız: Bazen seyahatinizi planlarken tüm eşyalarınız olmadan nasıl hayatta kalacağınızı merak edebilirsiniz. Bu normal bir endişe türüdür, ancak gerçekte biraz akıl almaz görünse de, tüm kıyafetleriniz, ayakkabılarınız veya elektronik cihazlarınız olmadan uzun bir süre hayatta kalabilirsiniz!
  4. Sorumluluk Alın: Seyahatinizi planlarken sorumluluk alın ve planlamanın tüm yönlerine dahil olun. Bu şekilde havaalanında ne yapmanız gerektiğini, indiğinizde ve yeni varış noktanıza ulaştığınızda nereye gitmeniz gerektiğini bilebileceksiniz. Yurtdışı Eğitim İpuçları
  5. Zor Olacak: Hangi konuyu öğreniyor olursanız olun, ilk başladığınızda yurtdışında eğitim almak zaman zaman zor olabilir. Ev özlemi, seyahatlerinizde beklemeniz gereken yaygın deneyimlerden biridir. Bu süre zarfında, hissettirdiğiniz kadar önemli olmayan küçük şeyler için ağlayabilir veya gereksiz yere üzülebilirsiniz. Bu yeni hayatınıza alışmanın doğal bir parçası olduğu için kendinize karşı sabırlı olmayı unutmayın.
  6. Hayat Değiştiren: Yurtdışında İngilizce eğitimi aldığınızda hayatınız değişecektir. Sadece yeni bir dil öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda yeni arkadaşlarla tanışmış, yeni bir dünya görmüş ve yeni bir kültür deneyimlemiş olacaksınız. Dolayısıyla eve döndüğünüzde aileniz sizde, siz de onlarda bir değişiklik görebilirsiniz. Yine bu beklenen bir durumdur. Elinize geçen fırsatın kıymetini bilin ve yeni maceranızda geçirdiğiniz her gün eğlenmek için çaba gösterin.
  7. Ebeveynlerinizle Konuşun: Yola çıkmadan önce ebeveynlerinizle seyahatiniz hakkında konuşun, onlardan ve tavsiyelerinden güç alın ve kendiniz de sakin olun. Muhtemelen onlar da sizin kadar endişelidir, çünkü çocukları yuvadan ayrılıyor ve kanatlanıyor. Belki de ilk kez kendi başınızın çaresine bakma deneyiminiz için size kesinlikle iyi tavsiyeler ve rehberlik edeceklerdir!

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search