TALK Boston şehir merkezine taşınıyor – Boston’daki yeni İngilizce okulu 3 Mart 2014’te kapılarını açıyor
‘Boston‘ denince aklınıza ne geliyor? Bir bakalım – modern Amerika’nın doğduğu yer, dünya standartlarında müzelere ev sahipliği yapıyor, dünyanın eğitim başkenti – ve 3 Mart 2014 itibariyle şehrin Finans Bölgesi, Boston‘un şehir merkezindeki yeni İngilizce Okulu TALK English Schools’a ev sahipliği yapıyor. Boston’da zaman geçirmiş olan herkesi dinlediğimizde, Boston deyince aklımıza daha az tanımlanabilen başka şeyler de geliyor. Boston’un kendine özgü bir insanlığı, ruhu ve karakteri vardır. Bu küçük ve büyük şehrin, sakinleri üzerinde kurduğu hoş etkiyi anlamak için TALK Boston’un FB gönderilerini okumak yeterli olacaktır.
Öğrencilerimiz Facebook’ta Boston’u ne kadar seviyor?
ÇOK!! Bu yorumların da gösterdiği gibi: “Evim The BEAN – BAWSTIN’i seviyorum!” “Limanın adaları, yaz gecelerinde okyanus kokusuyla sizi uyutan yumuşak esinti, insanlar – nazik ve tutkulu, her şeyi çevreleyen yeşil – çok özel bir şehir” “Amerika’daki başka hiçbir şehre benzemeyen sade bir çekicilik ve karakter! Harika bir yaşam tarzı deneyimi… kültür, spor, şirin, tek kelimeyle en iyisi!” “Boston ile ilgili her şeyi seviyorum. Çok çeşitli ve açık fikirli insanlar var. Yaşam tarzları çok havalı. Her şeye kilometrelerce öteden ulaşılabiliyor.” “Fasulyeyi seviyorum çünkü çok fazla tarihi geçmişe ve simgesel yapıya sahip!..ve ben burada doğdum!!! Roxbury cinsi!…celtics, redsox, bruins, pats…bundan daha iyisini bulamazsınız! Sahilde yer alır, güzel liman adaları vardır, tarih açısından zengindir, yürüyen bir şehirdir. Şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmek çok kolay!!! Bir spor şehridir. Tiyatro, müzeler, müzik, mahalle kutlamaları ile doludur ve çok kültürlüdür.” “BEANTOWN AILEMI ZIYARET ETMEK IÇIN EVE GELDIĞIMDE GELMEYI EN SEVDIĞIM YER……… SADECE BOSTON’U SEVIYORUM VE HER ZAMAN BOSTON’U SEVECEĞIM…….. ÇOCUKKEN BOSTON’A GITTIM VE BOSTON’U ASLA UNUTMAYACAĞIM…….SEVIYORUM…..” Bunlara Boston’a övgüler yağdıran Facebook paylaşımlarını da ekleyin: yemekler; ufuk çizgisi; çeşitlilik; hastaneler, okullar, restoranlar; yürünebilirlik; gece hayatı; Newbury Caddesi; mahalle kutlamaları; Charles Nehri’nde kürek çekme; North End’de akşam yemeği – şehre bir ziyarete karşı koymak çok zor hale geliyor! Boston’da bir İngilizce okulu kurma fırsatı, 2010 yılında TALK English Schools’un ABD’deki büyük şehirlere yayılma arayışıyla ortaya çıktı. Boston, uluslararası öğrenciler için en popüler Amerikan şehirlerinden biridir. Kişi başına düşen öğrenci sayısının ülkenin herhangi bir yerinden daha fazla olmasının yanı sıra çok kültürlü karakteriyle, uluslararası öğrenciler için özelleştirilmiş gibi görünen bir şehirdir. Buna bir de en iyi İngilizcenin burada konuşulduğu söylentisi eklenince, TALK English Schools Boston’da bir İngilizce okulu kurma fırsatını yakaladı! TALK’ın Boston’daki yeni merkezi, Massachusetts’in güzel ve tarihi banliyösü Weston’daki Regis College’ın pitoresk kampüsünde yer alıyordu. 1927 yılında kurulan Regis College, Boston şehir merkezinin canlı, kültürel yaşam tarzına araba ya da metro ile sadece birkaç dakika uzaklıktadır. TALK Boston’ın direktörü George de Souza şöyle diyor: “Hafızam beni yanıltmıyorsa, Regis’teki TALK İngilizce Okulları, 2008 yazında Massey Pakdaman ve bir grup Japon yaşlı vatandaşla birlikte aslında başlamadan önce (eğer bu bir anlam ifade ediyorsa) başladı.
“O sırada Ulusal Akademik Direktörümüz olan Massey bana bu grupla ne kadar eğlendiğini, özellikle de çok enerjik olduklarını ve etkinlikler sırasında kendisini şehrin dört bir yanına koşturduklarını anlattı! “2010 yılının Haziran ayında Regis’teki TALK Boston’da çalışmaya başladım…” George şöyle hatırlıyor: “İlk haftaya bir öğrenciyle başladık ve sonunda iki öğrencimiz oldu. Temmuz ortasına geldiğimizde öğrenci sayımız 9’a ulaşmıştı.” “Ateş altında vaftiz benim oyunum! Zorlukları severim ve her zaman da sevdim. Hiçbir zaman başarısızlığı bir seçenek olarak görmedim.” Ağustos 2010’da George’un eşi Patricia da TALK Boston ekibine katıldı. “Bu mantıklı bir geçiş gibi görünüyordu. Taşınıyorduk, o bir iş arıyordu, iş yükünü paylaşacak birine ihtiyacım vardı ve özellikle 1991 yılında Rio’da bir EFL okulunda birlikte çalışırken tanıştığımız gerçeğini göz önünde bulundurursak (o işe yabancı değil). Evde iyi bir ekip olduk; işte de iyi bir ekip olabiliriz.” Patricia de Souza şöyle diyor. “Boston’a taşındığım ve o sırada önüme çıkan bu zorlu görevi kabul ettiğim için çok heyecanlıydım.” Öğrencilere karşı sevecen tavrı ve hem kendisinin hem de George’un öğrencilerinin deneyimlerinin her yönüyle ilgilenmesi, onun da kısa sürede TALK Boston’ın başarısının önemli bir parçası haline gelmesini sağladı. 2010 yılı sonunda TALK Boston’a kayıtlı 20 öğrenci vardı. 2011 yılı istikrarlı bir büyümenin ve yeni zorlukların yaşandığı bir yıl oldu ve öğrenci sayısı Temmuz 2011’de 30’a ulaştı. TALK Boston daha sonra Japonya’nın Nijiima kentinden gelen bir gruba ev sahipliği yapma şansını yakaladı. Okul yılı yaklaşık 65 öğrenciyle kapattı. 2012 yılında birçok grup da dahil olmak üzere öğrenci sayısı giderek arttı ve 2013 yılına gelindiğinde TALK Boston, Regis’teki sınıf ve yatakhane kapasitesini hemen hemen tüketmişti. Artık değişim zamanıydı ve TALK Boston için bir sonraki bölüm 2013 yılında, şehrin canlı ve merkezi Finans Bölgesi’nde daha büyük ve bağımsız bir binanın bulunmasıyla kendini gösterecekti. George olaya şu şekilde bakıyor: “Regis güzel bir kampüs ve çok iyi olanaklarla iyi bir başlangıç noktası olsa da, tıpkı bir kursun sonundaki kendi öğrencilerimiz gibi, kendimizi mezun olurken, ilerlerken ve önümüzde daha heyecan verici zorluklar varken yepyeni bir merkeze taşınma ihtiyacı duyarken bulduk.” Patricia, Regis gibi destekleyici bir ortamda küçük bir başlangıç yaptıkları için minnettar: “Bir üniversite kampüsünde başlamış olmak bize öğrencilerimize en başından itibaren bir altyapı ve destek sağlama fırsatı verdi.” TALK Boston’ın yeni tesislerinin kapıları 3 Mart 2014 Pazartesi günü açılıyor. Şehrin tam kalbinde yer alan bu taşınma, uluslararası öğrencilere daha iyi hizmet verecek ve onlara Boston’un sunduğu benzersiz şehir deneyimini yaşatacak:
- Tarihi simge yapılara, parklara ve kütüphanelere yakınlık
- Modaya uygun alışveriş alanları
- Çeşitli restoranlar, barlar, gece kulüpleri ve dinlenme tesisleri
- Boston Commons, Copley Meydanı ve ünlü Newbury ve Beacon Caddelerine yürüme mesafesinde
- TALK Boston toplu taşıma araçlarına yakındır (Boston “T” metro sistemi sadece birkaç blok ötededir)
Patricia de Souza yeni yerle ilgili olarak şunları söyledi: “Finans Bölgesine taşınmak bize daha çeşitli bir öğrenci nüfusu getirecek, öğrencilerimiz için daha iyi bir konum sağlayacak, yeni zorluklar ve genişleme fırsatları getirecek.” TALK Boston’un öğrenci yurdu seçenekleri, Boston’un canlı Fenway semtinde bulunan Boston City Residence veya özenle seçilmiş ve toplu taşıma araçlarına ve/veya okula yakın bir yerde bulunan bir Ev Sahibi Aile ile birlikte kalmaya devam edecektir.
TALK Boston’ın yeni adresi 99 Bedford Street, Boston, MA 02111’dir. TALK Boston, yeni TALK English Schools – Boston’un lansmanı için 1 Haziran – 16 Ağustos 2014 tarihleri arasında 10 öğrenci + 1 liderden oluşan gruplar için Boston’da İngilizce dil derslerini birleştiren ve konaklamayı da içeren bir YAZ GRUBU PROGRAMI sunuyor. 2014 Yaz Grupları, Boston’un Avenue of the Arts bölgesinde yer alan Massachusetts College of Art and Design’ın renkli ve kendine özgü yeni 21 katlı Tree House Residence Hall’da konaklayacak. “Boston harika bir şehir çünkü devasa ya da bunaltıcı bir şehir olmadan yapılacak çok şey sunuyor. İster tarih, moda, yemek, spor ya da müzik ve sanat sahnesini deneyimlemek isteyin, bunu hala küçük bir kasaba havasına sahip bir şehirde yapabilirsiniz.” Amanda Gaspar – TALK İngilizce Okulları eğitmeni. Şehrin kalbinde yer alan TALK English Schools ile şehrin cazibesi ve karakteri, Boston’daki bir İngilizce Okulunda sunduğumuz akademik mükemmellikle birleştiğinde üstesinden gelmek zor! Daha fazla bilgi için www.talk.edu adresindeki web sitemizi ziyaret edin.