TALK Boston at Regis College Öğretmeni Amanda Gaspar ile Soru-Cevap
TALK Boston, tüm okullarımızda olduğu gibi güler yüzlü, misafirperver ve profesyonel bir yaklaşımı vurgulamaktadır ve TALK Boston öğretmenimiz Amanda Gaspar da tüm bu özellikleri temsil etmektedir!
TALK Boston’da Dost Yüzler ve Paylaşılan Deneyimler
Neden İngilizce eğitmeni olmaya karar verdiniz?
İngilizce öğretmeni olmaya karar verdim çünkü bu, insanlarla tanışmanın ve çok çeşitli kültürler ve farklı bakış açıları hakkında bilgi edinmenin inanılmaz bir yolu. TALK Boston’da eğitmen olmanın en sevdiğiniz yanı nedir?
TALK Boston’da öğretmenlik yapmanın en sevdiğim yanı, öğrencilerin sadece İngilizce hakkında değil, Amerikan gelenekleri ve kültürü hakkında da soru sorabilecekleri samimi bir yüz olmak. Bazı öğrenciler için biz öğretmenler Amerikan değerlerinin bir temsilcisiyiz ve ülkemi öğrenciler için olumlu bir şekilde temsil etmek bir sorumluluk ve ayrıcalık.
Boston’da yaşamanın en çok nesinden hoşlanıyorsunuz?
Boston harikadır çünkü devasa veya bunaltıcı bir şehir olmadan yapılacak çok şey sunar. İster tarih, moda, yemek, spor veya müzik ve sanat sahnesini deneyimlemek isteyin, bunu hala küçük bir kasaba havasına sahip bir şehirde yapabilirsiniz.
ABD’de eğitim almak isteyen bir öğrenciye ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?
Kendisi de yurtdışında eğitim görmüş biri olarak, ana dilini konuşmaya geri dönmenin veya vatan hasreti çekmenin ne kadar kolay olduğunu biliyorum. Bu zorluklara rağmen, ABD’de İngilizce eğitimi alan herkese, yalnızca İngilizce konuşarak ve her türlü kültürel deneyimi takip ederek deneyimlerinden en iyi şekilde yararlanacaklarına dair kendilerine bir söz vermelerini öneririm. Gözlerinizi ve kulaklarınızı insanlarla tanışmak ve öğrenmek için yeni fırsatlara açık tutun ve İngilizce konuşurken hata yapmaktan korkmayın – bu öğrenmenin en iyi yollarından biridir!
TALK ile çalışırken yaşadığınız en unutulmaz deneyim nedir?
Başlangıçta utangaç ve sessiz bir öğrencinin gerçekten gelişmesini ve yeteneklerini ve kişiliğini etrafındakilerle paylaşmasını izlemekten zevk aldığım sayısız durum oldu. Öğrencilerin güven kazandıklarında birbirleriyle nasıl etkileşime girdiklerini ve birbirlerine nasıl öğrettiklerini izlemek inanılmaz. Sınıfınızda şu ana kadar yaşanan en komik şey neydi?
TALK Boston’ da öğrencilerimin beni her gün güldürdüğünü söyleyebildiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Ancak, en komik anlardan biri doğruluk mu cesaret mi oyunu sırasında yaşandı. Öğrenciler, etkinlik sırasında öğrenci arkadaşlarının seçmesi için indeks kartlarına bir “cesaret” meydan okuması ve bir “gerçek” sorusu yazmak zorundaydı. En komik fikirlerle geldiler ve gülmekten gözlerimiz yaşardı.