Kolombiyalı TV Muhabiri Maritza Mantilla TALK’ta İngilizce Öğreniyor!
Kolombiyalı bir gazeteci olan Maritza Mantilla, İngilizce becerilerini geliştirmeye ihtiyacı olduğunu hissetti ve TALK İngilizce Okullarına kaydoldu. Burada, neden TALK’ta İngilizce öğrenmeyi seçtiğini ve şimdiye kadarki deneyimlerini anlatıyor!
İngilizceyi tazelemek – TALK Fort Lauderdale’de bir gazetecinin zamanı
“Benim adım Maritza Mantilla. Bogota, Kolombiya’da doğdum ve tüm hayatım boyunca orada yaşadım. Gazeteciyim ve Travesia adlı bir seyahat ve macera programının sunucusuyum. TALK’ta daha başarılı bir yolun kapılarını açacak bu anahtarı nasıl kullanacağımı öğreniyorum Bu yıla hayatımda yeni ve farklı bir şey başarmak için güçlü bir kararlılıkla başladım, bana geleceğim için yardımcı olabilecek belirli bir hedefi olan bir şey.
İşte o zaman eğitim alma fikri doğdu. İkinci düşüncem ne okuyacağım ve nerede okuyacağımdı. Sonunda ABD’de İngilizce eğitimi almaya karar verdim. İnternete girdim ve ABD’deki İngilizce okullarını araştırdım. TALK gözüme çarptı. TALK web sitesine girer girmez orada okumak istediğimi kesin olarak biliyordum. Bir ay içinde Güney Florida’ya seyahatim için hazırlandım, aileme, erkek arkadaşıma, işime haber verdim ve buraya gelmeden önce sorumluluklarımı yerine getirdim. ABD’ye varır varmaz bunun benim için büyük bir fırsat olduğunu anladım. Şimdiye kadarki deneyimim (bu okuldaki ikinci haftam) harika! İlk günden beri buranın rahat bir ortam olduğunu hissettim. Farklı kültürlerden ve dünyanın çeşitli yerlerinden yeni arkadaşlar edinmem uzun sürmedi. İngilizcemi çok geliştirdim! Her gün yeni şeyler öğreniyorum ve her seferinde burada eğitim alma kararımdan daha mutlu hissediyorum. TALK’ı tavsiye ediyorum çünkü sadece yeni kelimeler ve dilbilgisi öğrenmekle kalmadım, aynı zamanda daha rekabetçi bir dünyada yaşamaya hazırlanıyorum. Burada öğreniyorum ve çalışmalarımda daha disiplinli hale geliyorum. Bu yeni deneyimin gazeteci olarak geleceğim için çok faydalı olacağını biliyorum. Bu deneyim bana birçok yeni kapı açacak ve sadece İngilizce konuşan insanlarla röportaj yaptığımda kendime daha çok güveneceğim. Ayrıca dünyanın herhangi bir yerine seyahat edebilecek ve İngilizce konuşan insanlarla nasıl iletişim kuracağımı bileceğim ve bu beni gerçekten mutlu ediyor. Her gün TALK Fort Lauderdale’de okula hazırlanırken, bunu en üst düzeyde coşkuyla ve tamamen öğrenme ve büyüme niyetiyle yapıyorum. Her günün avantajını kullanmak istiyorum çünkü okuldaki her anın öğrenmek için bir an olduğunu biliyorum ve bunu bilmek bana gelecekte avantaj sağlayacak. Birisi bana hayatımdaki en iyi deneyimlerden birinin ne olduğunu sorsaydı, başka bir ülkede eğitim almayı seçmenin verdiğim en iyi kararlardan biri olduğunu söylerdim – bu kadar faydalı bir şey okumak ve dünyanın her yerinden ortak bir dili paylaştığım insanlarla tanışmak.
Maritza’nın Travesia adlı programı her hafta sonu saat 12’de Kolombiya’nın Caracol kanalında yayınlanmakta ve www.caracoltv.com/travesia adresinden izlenebilmektedir.
Okul: TALK Fort Lauderdale