Yolculuk İngilizce Öğrenme Laboratuvarınız Olduğunda

In Fort Lauderdale, Okul İncelemeleri

Ryotaro Tsuchiya, 9 ay boyunca İngilizce öğrenmek için kaydolduğu TALK Fort Lauderdale’de bir öğrenciydi. Mezun olduktan sonra Ryotaro harika bir Amerika yolculuğuna çıktı. Ryotaro burada TALK Fort Lauderdale’deki İngilizce öğrenme deneyiminden ve hayatının yolculuğundan bahsediyor:

TALK’ta ve Yolda İngilizce Öğrenmek

ABD'de İngilizce öğrenme yolculuğu

Ryotaro ve TALK Fort Lauderdale sınıf arkadaşları

“Florida’da yaklaşık dokuz ay kaldım. Bu dokuz ay bana unutulmaz bir anı kazandırdı ve hayatla ilgili pek çok önemli şeyin farkına varmamı sağladı. Japon öğrencilerin çoğunlukla İngilizce dilbilgisi, yazma becerileri ve okuma becerilerinde iyi olduklarını, konuşma ve dinleme becerilerinde ise iyi olmadıklarını düşünüyorum. Aslında ben de onlardan biriydim. Bu yüzden konuşma ve dinlemeye odaklandım. Bir şey söylediğimde çok fazla hata yapıyordum. Aslında bunu biliyordum ama hiç utanmadım çünkü okuldaki tüm öğrenciler benim gibi İngilizce öğreniyordu. Bu yüzden gelecekte yurtdışında eğitim almak isteyen Japon öğrencilere şunu söylemek isterim: “Çekinmeyin, sadece deneyin. Denemeye devam ettiğiniz sürece her şey yoluna girecek”. “TALK derslerinde çok fazla şey öğrendim. Bunlar sadece İngilizce öğrenmekle ilgili değil, aynı zamanda farklı kültürlerle de ilgiliydi! Derslerde hiç sıkılmadım ve bunun harika öğretmenler sayesinde olduğuna eminim. “Derslerde hiç sıkılmadım ve bunun harika öğretmenler sayesinde olduğuna eminim.

Ryotaro ve yol arkadaşları

Santa Monica İskelesi, CA – Dünyaca Ünlü Route 66’nın en batı ucu

Ryotaro Büyük Kanyon’da, Arizona

“Okuldan mezun olduktan sonra sırt çantalı bir gezgin olarak otobüsle Amerika’yı dolaşmaya karar verdim. Bir buçuk ay sürdü ve tek başıma 12’den fazla eyaleti ziyaret ettim. Yolculuğum sırasında bazı zor zamanlar oldu ama aynı zamanda yeni insanlarla tanışmak, güzel manzaralar görmek, her yerde geleneksel yemekleri yemeye çalışmak, diğer gezginlerle bilgi paylaşmak gibi birçok önemli an da vardı. Etrafımda olan herkese benim için yaptıkları her şey için teşekkür etmek istiyorum. Bu insanlar sayesinde böyle harika bir deneyim edinebildim. Bunu gerçekten takdir ediyorum. Ryotaro, TALK’a kaydolmaya karar verdiğinde ABD’de yaşadığı harika başlangıcı kabul ederek tüm İngilizce öğrenme deneyimini sonlandırdı: “Tüm TALK personeli gerçekten çok nazikti, bu asla unutmayacağım bir şey! Okuldan mezun olduktan sonra kendi başıma halledemeyeceğim büyük bir sorunum vardı. Bu yüzden bir TALK personelinden bana yardım etmesini istedim ve o da bana çok nazik bir şekilde yardım etti – meşgul olmasına ve artık öğrenci olmamama rağmen. Yani TALK’ı gerçekten çok seviyorum! Burası benim evim gibiydi!!!”

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search