TALK Miami Öğretmen Profilleri
Bu ayki öğretmen profilleri bölümümüz TALK Miami’deki iki özel öğretmene odaklanıyor. TALK İngilizce Okullarında, öğrencileri önemseyen ve hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaya kendini adamış harika bir öğretmene sahip olmanın, öğrencilerin yalnızca İngilizce öğrenme hedeflerine ulaşmakla kalmayacakları, aynı zamanda hem sınıfta hem de sınıf dışındaki ve ötesindeki yaşamlarında olumlu ve mutlu bir deneyim yaşayacakları anlamına geldiğine inanıyoruz. Öğretmen profillerimizin özneleri olan Reinaldo Hernandez ve Jacquelyn Brown, TALK English Schools’daki bu kalite, bağlılık ve özen kombinasyonunu yansıtmaktadır.
Öğretmen Profilleri – TALK Miami’nin Müthiş Öğretmenlerine Odaklanın
Miami’deki TALK English School’un ESOL eğitmeni Reinaldo Hernandez, 5 yılı aşkın bir süredir okulda görev yapmaktadır ve hem öğrenciler hem de personel tarafından büyük bir sevgiyle karşılanmakla kalmayıp, okuldaki tüm öğretmenler gibi inanılmaz derecede etkili ve kendini işine adamış bir eğitimci olduğunu kanıtlamıştır. Ana dili İspanyolca olan Reinaldo, İngilizceyi çok sevmiş ve Küba’daki yaşamının çok erken dönemlerinde öğrenmiş. “Temmuz/1976’da Havana, Küba’da İngilizce öğretmeni olarak mezun oldum. Kariyeri burada başladı. 40 yıllık İngilizce öğretmenliği onu Arjantin, New York ve Miami’ye götürdü. Miami’de Miami Dade College’da tam zamanlı profesör oldu. “Talk Miami English School’da çalışmaya Ocak 2011’de başladım. Yıllar boyunca çalıştığım ve bana kendimi en iyi hissettiren okulların bir listesini yapmam istense, hiç şüphesiz Talk English School bir numara olurdu. “Mesleki deneyimim burada, Talk’ta büyük takdir görüyor. Bu okul bana her zaman hayalini kurduğum öğretim araçlarını sağladı. Şu anda Talk’ta kullandığımız güncel teknoloji, hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyor. Bu kaynaklar mesleki gelişimim için paha biçilemez.” Çok konuşulan TALK atmosferi ve samimiyet, destek ve adanmışlık ruhu, Reinaldo’nun benzersiz olduğunu söylediği bir şey. Kendisinin de belirttiği gibi: “Miami Center’daki personelimiz Carola ve Valeria ile ilişkilerimiz mükemmel. Ayrıca, tüm öğretmenlerle olan ilişkimiz de rakipsiz. Öğrencilerimize saygılı davranıyor ve onların kültürel farklılıklarını kucaklıyoruz.” Miami Brickell Avenue’de bulunan TALK English School’da dört yıl boyunca öğretmenlik yapmış olan Jacquelyn Brown’ı eğitim kadromuza katmaktan gurur duyuyoruz. Bir ESOL eğitimcisi olarak sahip olduğu üstün nitelikler ve çeşitli öğretim deneyimleri, TALK’ın bağlı olduğu yüksek akademik standartları temsil etmektedir.
Jackie 1996 yılından beri ESOL eğitmenliği yapmaktadır. Ana dili İngilizce olan ve akıcı bir şekilde İspanyolca konuşan Jackie, Honolulu, Hawaii’de, Almanya’nın Bremen ve Köln şehirlerinde ve İspanya’nın Madrid ve Barselona şehirlerinde yetişkinlere genel İngilizce, iş İngilizcesi ve Cambridge sınavlarına hazırlık kursları vermiştir. Jackie lisans eğitimini Liberal Çalışmalar alanında tamamlamıştır: Honolulu, Hawaii’deki Manoa’daki Miami Üniversitesi’nden TESOL lisans derecesiyle mezun oldu ve daha sonra Strayer Üniversitesi’nde Yetişkin Eğitimi ve Gelişimi üzerine yoğunlaşarak Eğitim Yüksek Lisansı yaptı. Akademik nitelikleri arasında ayrıca CELTA Sertifikası (Yetişkinlere İngilizce Öğretimi Sertifikası) ve FCE ve CAE (Cambridge sınavları) için sertifikalı bir Cambridge Sözlü Sınav Görevlisi bulunmaktadır. “İşimi seviyorum!” diyor Jackie, “Harika bir öğretim ve yönetim kadrosuyla çalışıyorum. Uluslararası öğrencilere eğitim vermek ve İngilizce dil hedeflerine ulaşmaya çalışırken kişisel gelişimlerinde rol oynamak benim tutkum. Ayrıca, zengin bir yaşam ve iş deneyimiyle sınıfa gelen yetişkin öğrencilerle çalışarak, onlara öğrettiğim kadar öğrencilerimden de çok şey öğrendiğimi hissediyorum.” “TALK Academy of Languages’de akademik standartlar yüksek ve öğrencilerimize eğlenceli, dinamik, interaktif ve başarılı bir öğrenme deneyimi ve ortamı sağlamak için gerekli araçlar sağlanıyor. Sınıfta kullandığımız araçlardan bazıları; interaktif akıllı tahtalar, NPR, Ted TALKS ve News in Levels gibi internet siteleri, güncel metinler, gerçek dünya sorunları ve kültürel geziler vb.” Jackie aynı zamanda ESOL müfredatının geliştirilmesinde de görev almış ve TALK’ta TOEFL dersleri veriyor. İşinin bu yönünü çok seviyor: “TOEFL da öğretiyorum ve bu dersi özellikle faydalı buluyorum çünkü bana onları ABD’de İngilizce bir üniversite eğitimine hazırlama fırsatı veriyor. TOEFL’ı geçtikten ve ABD’de lisans ve lisansüstü programlara girdikten sonra eğitim hedeflerinde ilerlemelerini izlemek çok ödüllendirici.” Jackie’nin yetişkin eğitimine olan bağlılığı ve adanmışlığı, TALK Miami dışındaki çok sayıda ve çeşitli faaliyetlerine de uzanıyor. REVEST adlı bir programda yarı zamanlı olarak çeşitli ülkelerden gelen yetişkin mültecilere ders veriyor. Jackie ve Reinaldo gibi bireylerin, diğer insanların yaşamlarını daha zengin ve daha ödüllendirici hale getirme hedeflerine olan bağlılıklarıyla tüm övgüleri ve takdirleri hak ettiklerine inanıyoruz! TALK olarak, okullarımızın her birine büyük bir deneyim, özveri ve kişilik katan öğretmenlerimizi çok takdir ediyoruz.