Ed Gregory’nin Tesol, Toronto ve TALK Üzerine Denemesi

In Üniversite Hayatı

Ed Gregory Şubat 2002’den beri Talk Fort Lauderdale’de öğretmenlik yapıyor! Kısa bir süre önce TALK’taki meslektaşları için “Toronto’ya Giderken” başlıklı bir makale yazdı. Makale kısmen TALK Fort Lauderdale okuluna bir övgü, kısmen de hayatın sizi beklenmedik şekillerde kaderinize nasıl hazırladığına dair bir yansımadır. Ed Gregory okulda profesyonelliği ve İngilizceye olan sevgisi, öğrencilerine öğretme tutkusu, girişkenliği ve herkesle ortak bir nokta bulabilme yeteneği ve son olarak da müthiş mizah anlayışıyla tanınıyor. Burayı çok seviyor (bu duygular TALK personeli, öğretmen arkadaşları ve tabii ki öğrenciler tarafından da paylaşılıyor) ve bu da neden bunca zamandır burada kaldığını açıklıyor. Diyor Ed:

ESL öğretimi hakkında deneme

Ed, TALK yüksek lisans öğrencisi ile birlikte, Vannia Palomo

“Bu işten bu kadar keyif almamın nedenlerinden ilki, fakülte ve personel, onların tuhaf politik olarak yanlış mizah anlayışları, keyifli ironi anlayışları, cömert meslektaşlık duyguları ve genellikle değersiz olsa da büyüleyici, bitmek bilmeyen ıvır zıvır izleridir. İkincisi ise öğrenci topluluğu. Dünya bize etnik kökenlerin, dillerin ve dinlerin inanılmaz kombinasyonlarını ve rekombinasyonlarını sunarak geliyor Beni canlı tutuyorlar, bana meydan okuyorlar, beni ödüllendiriyorlar. Onları yaşatma, onlara meydan okuma, onları ödüllendirme, onlara ‘kendi hayallerinin peşinden gitmelerini’ sağlayacak dil becerileri kazandırma sırası bende.” Geçtiğimiz günlerde Ed, geçen yıl TESOL için Toronto’ya gitme girişiminin başarısız olmasıyla ilgili bir makale yazdı. Okumaya değer çünkü burada Ed hakkında öğreneceğiniz çok şey var – bir ESL öğretmeni olarak başlangıcı, mizahı, bilgeliği, alçakgönüllülüğü ve öğrencilerine ve işine olan sevgisi:

Ed’in Toronto’ya Giderken adlı makalesini okuyun:

“Kendim ve Talk English Schools’daki unutulmaz ve cesur kariyerim hakkında kısa bir paragraf yazmak tamamen imkansız. Bu yüzden biraz daha sıradan bir şeyle başlayalım – Batı Iowa’daki mütevazı başlangıçlarımdan, on dört yıl boyunca öğrencileri Almanca dilbilgisinin zevkleriyle büyülediğim Mason City, Iowa’ya. O parlak günler, neredeyse her yıl Avrupa’ya yapılan yaz gezilerini, yani efsanevi Londra-Paris-Roma turunu ve Fulbright Öğretmen Değişim Programı’nın bir parçası olarak Berline’de (Batı) kiraz tepesi görevini içeriyordu. Sovyetler Birliği’nde altı haftalık bir gezi vardı, o zamanlar gerçekten bir Sovyetler Birliği vardı. “Bekle!!! Tüm bunların benimle, Tesol’le, Toronto’yla ve TALK’la ne ilgisi var?!!! Çok basit! Her şey! Bu maceralar hiçbir zaman gerçekten tatmin edici olmadı, sadece Bette Midler ve Oliver Twist’ten alıntı yapayım, DAHA FAZLASI için iştahımı kabarttılar! “Her nasılsa, TALK’ta geçirdiğim bu inanılmaz yıllar beni canlı, tetikte, kalbi genç, hem uyarılmış hem de (gerçekten umuyorum) teşvik edici tuttu. Bu, akademik (TOEFL, IELTS), yaratıcılık ve dünyanın çeşitliliğinin sürekli değişen menüsünün akıl almaz bir karışımı. Yani, gerçekten, başka nerede İsrailli ve Suudi öğrenciler limerik okumak için işbirliği yapabilir? Başka nerede protestan ve fahişe arasındaki farkı açıklamak için hayatta bir kez karşınıza çıkacak bir fırsatınız olabilir? Karma ve bi-seksüel arasındaki farkı? Çizburger, büyük boy patates kızartması ve büyük boy kola sipariş edersiniz, büyük boy kola değil…!!!

Fort Lauderdale'den Bay Chips ile Konuşun

Orijinal Mr. Chips

“Hayat büyük bir çarktır. Bazen Büyük Çark’a verirsiniz, bazen de ondan alırsınız. Avrupa’da yaşadığım ve seyahat ettiğim yıllar bir anlamda son on üç yılın bir hazırlığı, bir habercisiydi. Avrupa bana enerji ve içgörü verdi. Şimdi geri verme sırası bende. Öğrencilerim beni zorluyor, daha iyi ve daha yaratıcı olmam için beni teşvik ediyor. “Bir kaynak mı? Bir etkinlik mi? Bir web sitesi mi? Beni her zaman Bay Chips’e dönüştüren bir etkinlikle devam edelim. 8. ve 9. seviyeler kendi ülkeleri ya da ülkelerinin bazı yönleri hakkında sunumlar yapıyor. Onları 30-45 dakikalık power point sunumlarıyla orada dururken, soruları yanıtlarken, ayakları üzerinde düşünürken, stresle zarif bir şekilde başa çıkarken (ya da belki de çıkamazken) izlemek Bay Chips’in alçakgönüllü bir anıdır. İngilizce konuşulan dünyaya çıkmaya gerçekten hazırlar.” Ed’in makalesi anlayışlı, bilge ve komik; umarız okuyucularımızı da meslektaşları gibi eğlendirir.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search