Sıkı Çalışma Yeteneği Yener

In Fort Lauderdale, Okul İncelemeleri, Üniversite Hayatı

“Yetenek çok çalışmadığında çok çalışmak yeteneği yener” sözü, eski TALK English Schools öğrencisi Sara Varela için sadece bir söz değil. Burada da açıkladığı gibi, bu onun hayata yaklaşımı ve başarısının temelini oluşturuyor:

ESL Öğrenciliğinden İngilizce Gazete Gazeteciliğine – Sara Varela bir TALK Başarı Hikayesi!

Sanırım kendimi tanıtarak ve size kim olduğum hakkında bir fikir vererek başlamalıyım. Benim adım Sara ve Venezuela adında güzel bir ülkeden geliyorum. Ülkemde bölümüme başlamadan önce İngilizce eğitimi almak için Ocak 2012’de Amerika Birleşik Devletleri’ne geldim. Ancak daha sonra burada kalmaya ve eğitimime devam etmeye karar verdim. Bunu bilmeyenleriniz için Venezuela son zamanlarda büyük sosyo-ekonomik sorunlara tanık oldu ve birçoğumuz başka yerlerde fırsatlar aramak için doğduğumuz ülkeyi terk ettik. Benim için de durum farklı değildi. Buraya geldim ve eğer çok çalışırsam burada tüm hedeflerime ulaşabileceğimi fark ettim. TALK English Schools’da yaklaşık bir yıl İngilizce eğitimi aldıktan sonra nihayet üniversiteye geçmeye hazırdım. Broward College’da Dijital Medya/Multimedya Teknolojisi okuyorum. BC’ye 2 yıl devam ettikten sonra, üniversite öğrencilerine sunulan iş deneyimi fırsatlarını keşfetmeye başladım.

Sıkı Çalışmanın Ödülleri

Bu fırsatlardan biri de üniversite gazetesi The Observer için çalışmaktı. Yazar, fotoğrafçı, tasarımcı ve editör arıyorlardı. Özgeçmişimi gönderdim ve beni aradıklarında inanamadım. Fotoğrafçı olmak istediğim için sevdiğim işi yapacağım için çok mutluydum. Ancak benden yazmamı da istediler. Sonsuza kadar İngilizce dersleri aldığımdan (neredeyse tüm uluslararası öğrenciler aynı şekilde hissediyor) ve profesörlerim tarafından dilde iyi olduğum söylendiğinden, denemeye karar verdim. Görünüşe göre her bir yönünden keyif alıyorum! The Observer ‘da çalışmaya başladıktan sonraki ilk sayı için yazmak istediğim üç fikri sundum. Onları yazmama izin verecek kadar bana güvendiler. Ve makaleleri beğendiler. Üçü de yayınlandı. Bırakın İngilizceyi, kendi dilimde bile bir gazete için yazacağımı en çılgın rüyalarımda bile hayal etmemiştim. Ama anlamaya başladığım bir şey var ki o da bu hayatta hiçbir şeyin imkânsız olmadığı. Fırsatlar gelip geçiyor ve siz hepsini değerlendirebilecek kapasiteye sahipsiniz. Çok çalışmak ve işi bitirmeye odaklanmak size bağlı. Bazı anlarda pes etmek ve daha iyi olabileceğim başka bir şeyin peşinden gitmek istediğimi hissettim. Ancak, yeteneğin yardımcı olduğu doğru olsa da, o yeteneğe sahip olsanız bile, çok çalışmazsanız hiçbir yere varamazsınız. İşte bu yüzden, eğer enerjinizi ortaya koyarsanız istediğiniz her şeyi başarabileceğinize inanıyorum. Kendinizden vazgeçmeyin. Yapabileceğinize inanın. Zihin çok güçlü bir şeydir.

Başarı tesadüf değildir.
Çok çalışmak, azim,
öğrenmek, çalışmak, fedakarlık,
ve en önemlisi yaptığınız işi sevmektir”

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search