ABD’de Yaz Tatili
ABD’de ‘yaz tatili’ geleneği, yani okula gidenler için uzun yaz tatili, yüz yılı aşkın bir süredir devam etmektedir. Uzun bir yaz tatili içeren akademik takvim 20. yüzyılın başlarına kadar ortaya çıkmamıştır. Daha önceleri şehir okulları yıl boyunca faaliyet gösteriyor ve dönemler arasında kısa aralar veriliyordu. Uzun yazların, çocukların yaz aylarında çiftlikte çalışmasını gerektiren tarımsal takvimin bir sonucu olduğu inancının aksine, yaz tatili aslında ülke çapında okullaşmayı standartlaştırma çabasının bir sonucuydu. Uzun yaz tatilini tarımsal ekonomi değil, kentleşme yarattı. Tüm öğrenciler aşağı yukarı aynı programa sahipse, test uygulamak ve ders kitapları gibi standartlaştırılmış eğitim materyalleri satmak daha kolaydı.
Yaz tatili, yaşadığınız yere bağlı olarak genellikle 12-14 hafta civarında sürer. Kuzey eyaletlerinde yaz tatili genellikle Haziran ayının başında başlar ve Eylül ayının başlarında sona erer. Güney ve batı eyaletlerinde ise genellikle Mayıs sonunda başlar ve Ağustos sonunda biter.
Yaz Tatilinin Artıları ve Eksileri
Yaz tatilinin öğrenciler için avantajlarından bazıları şunlardır:
– Çok baskıcı olabilen akademik okul dünyasından bir mola. – Uzun bir tatil yapmak ve aynı zamanda kapsamlı seyahatler yapmak için yeterli zamana sahip olmak. – Yaz kampı! Ve bunun sağladığı çok sayıda aktivite yapmak ve yeni arkadaşlar edinmek. – Öğrencileri yeniler ve onları yeni eğitim yılına hazırlar. Yaz Tatilinin Dezavantajları
Yaz tatilinin dezavantajlarından bazıları şunlardır:
– Ebeveynler uzun haftalar boyunca uygun aktiviteler bulmakta sorun yaşayabilir. – Yıl içinde daha önce öğrendiğiniz önemli bilgileri unutabilirsiniz. – Bu süre zarfında arkadaşlarınızla iletişiminizi kaybedebilirsiniz. Genel olarak öğrenciler uzun yaz tatilini sevmekte ve bunu bir önceki yılı değerlendirmek, önümüzdeki yıla hazırlanmak, arkadaşlarıyla ve aileleriyle vakit geçirmek ve bir sonraki büyük eğitim yılından önce macera ve eğlence aramak için bir zaman olarak görmektedir.