Mesajlaşma terimleri

In Dilbilgisi, Web Sözlüğü ve Mesajlaşma

Çevrimiçi sözlükler hakkındaki blogumuzda, mesajlaşma terimleri, metin ve sohbet odası kısaltmaları için birçok harika kaynak listeledik. İnternet ve cep telefonu, her gün eklenen kelimeler, kısaltmalar ve terimlerle tamamen yeni bir dil ortaya çıkardı. Mesajlaşma hızlıdır, ucuzdur ve gerçek zamanlı iletişim kurmanızı sağlar. Mesajlaşma ter imleriyle ilgili her şey laf kalabalığının tam tersidir. Kısaltmalar iletişimi hızlandırıyor ve iletişim giderek daha az resmi hale geliyor ama daha az etkili değil. İfadeler gibi kısaltmalar da sadece kısa oldukları ve meslektaşlarınız tarafından anlaşıldıkları için değil, aynı zamanda duyguları kısa ve net bir şekilde iletebildikleri için de kullanılır. Kullanmadan önce bu kısaltmaların tam olarak ne anlama geldiğini bilmek gerçekten iyidir. Yine, en felaket ve en komik mesajlaşma hatalarına adanmış siteler ve bloglar var. Bu sitelerden birinde şöyle bir üzücü hikaye anlatılıyor: “Cahilin biri “LOL” kelimesinin “çok sevgi” anlamına geldiğini düşünmüş ve kız arkadaşına şu mesajı göndermiş: “Sen benim hayatımdaki tek kızsın… LOL…!” Mesajlaşma aynı zamanda teknoloji diliyle, özellikle de mesajlaşma kısaltmaları ve akronimleriyle ilgili benzersiz bir web sitesi kategorisinin doğmasına neden oldu. Techdictionary.com, Allacronyms.com, Noslang.com, Abbreviations.com ve Internetslang.com gibi metin terimlerine adanmış sözlük veya blog görevi gören yüzlerce site bulunmaktadır. Hatta ‘internet dilini ve jargonunu açıklığa kavuşturmak için tasarlanmış’ bir kısa mesaj ve kısaltma çevirmeni bile bulunmaktadır.

yaygın mesajlaşma terimleri

2moro – Yarın 2nite – Bu gece BRB – Hemen döneceğim BTW – Bu arada -veya- Tekerlekli sandalyeyi getir B4N – Şimdilik hoşçakal BCNU – Görüşürüz
BFF – Best Friends Forever
CYA – Cover Your Ass -or- See Ya
DBEYR – Don’t Believe Everything You Read
DILLIGAS – Do I Look Like I Give A … FUD – Korku, Belirsizlik, ve Dezenformasyon FWIW – Değeri Ne Olursa Olsun – veya – Nerede Olduğumu Unuttum GR8 – Harika ILY – Seni Seviyorum IMHO – Naçizane Görüşüme Göre IRL – Gerçek Hayatta ISO – Arayış İçinde J/K – Sadece Şaka Yapıyorum L8R – Daha Sonra LMAO – Kıçımla Gülüyorum LOL – Laughing Out Loud -veya- Lots Of Love -veya- Living On Lipitor LYLAS – Love You Like A Sister MHOTY – My Hat’s Off To You NIMBY – Not In My Back Yard NP – No Problem or Nosy Parents NUB – New person to a site or game OIC – Oh, Anlıyorum OMG – Aman Tanrım OT – Konu Dışı POV – Bakış Açısı RBTL – Satır Aralarını Oku ROTFLMAO – Yerde Yuvarlanıp Kıçımla Gülmek RT – Gerçek Zamanlı veya ReTweet THX veya TX veya THKS – Teşekkürler SITD – Hala Karanlıkta SOL – Er ya da Geç STBY – Sucks To Be You SWAK – Sealed (or Sent) With A Kiss TFH – Thread From Hell RTM veya RTFM – Read The Manual -or- Read The F***ing Manual TLC – Tender Loving Care TMI – Too Much Information TTYL – Talk To You Later -or- Type To You Later TYVM – Thank You Very Much VBG – Very Big Grin WEG – Wicked Evil Grin WTF – What The F*** WYWH – Wish You Were Here XOXO – Hugs and Kisses Mesajlaşma terimleri genellikle çevrimiçi sohbet odalarında da kullanılır. Mesajlaşma terimleriyle ilgili her şey kelimelerin tam tersidir. Kısaltmalar iletişimi daha hızlı hale getirir ve iletişim giderek daha az resmi hale gelir, ancak daha az etkili değildir.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search