Antitez

In Mecazi Dil

Antitez – oldukça ağız dolusu bir kelime. Bir kişinin, bir özelliğin veya bir şeyin, bir şeyin veya birinin tam zıttı olduğunun belirtildiği tek bir cümlede kullanılan bir konuşma şeklidir.

antitez
isim
Antitez, “Sanat uzundur ve Zaman geçicidir” sözünde olduğu gibi, uzlaşmaz karşıtların veya güçlü bir şekilde zıt fikirlerin keskin bir şekilde yan yana getirildiği ve sürekli bir gerilim içinde olduğu bir konuşma şeklidir.
“aşk, bencilliğin antitezidir”. eş anlamlılar: (tam) zıt, ters, karşıt, ters. antitez fikrini gösteren alıntı:
“Bazen mücadele ediyorum, çünkü işim sörf yapmanın antitezi. Sörf basittir. Gerçektir.”
Paul Walker, aktör (brainyquote.com) Antitez, iki fikir arasındaki zıtlığı gösteren bir konuşma şeklidir. Bu iki karşıt fikir tek bir cümle içinde, birbirine yakın bir şekilde yer alır, böylece fikirlerin birbiriyle olan zıtlığı açıkça görülür.

antitez örnekleri

Edebiyatta
“Hata yapmak insanidir; affetmek ise ilahi.” Alexander Pope. “Herkese kulak ver, ama çok az kişiye sesini duyur.” William Shakespeare. “Çok kişi çağrılır, ama az kişi seçilir.” Matta 22:14. ünlü sözler
“Aya ayak basmak bir insan için küçük bir adım olabilir ama insanlık için dev bir adımdır.” – Neil Armstrong şarkı sözleri
Bak seni sevmeyi seviyorum çocuk
ve senden nefret etmeyi seviyorum – Kelly Rowland (Şarkı: Love/Hate)

antitezpazarlama sloganları
Küresel düşünün. Yerel olarak hareket edin. Antitez normalde bir şeyin tam tersi anlamına işaret etmek için kullanılır. Antitez güçlü bir edebi araçtır ve romanlarda, şiirlerde, şarkılarda ve alıntılarda kullanılır. Zıt kavramları ön plana çıkararak, büyük bir etki yaratmak için kullanılabilir. Yan yana getirmek

Zıtlıklar okuyucuyu konuyu daha net bir perspektiften görmeye zorlar. Bir kişinin, bir özelliğin veya bir şeyin, bir şeyin veya birinin tam zıttı olduğunun belirtildiği tek bir cümlede kullanılan bir konuşma şeklidir.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search