ABD Öğrenci Seyahati
TALK Boston’a giden ABD’li TALK öğrencileri, bunun şimdiye kadar verdikleri en iyi kararlardan biri olduğunu bilmelidirler çünkü dünyanın en büyüleyici ve heyecan verici şehirlerinden birinde kalacaksınız. Boston, elbette MIT, Harvard Üniversitesi ve diğer birçok saygın akademik kurumla övünen bir eğitim merkezi olarak lider konumundan gurur duymaktadır. TALK English Schools‘a kaydolduğunuzda, Boston’a ünlü ününü ve karakterini veren bu geniş ve çeşitli öğrenci topluluğunun bir parçası olursunuz. İşte Boston öğrencileri hakkında bazı gerçekler.
Boston eğitim almak için harika bir yerdir ve şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nin ve hatta dünyanın dört bir yanından eğitim almak için buraya gelen 14.400’den fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Boston’da bu rakamın yaklaşık 9.100’ünü lisans öğrencileri, 4.700’ünü ise lisansüstü ve profesyonel öğrenciler oluşturmaktadır. Bunu daha da açacak olursak, lisans öğrencilerinin tahmini %52’si kadın, %48’i ise erkektir. 32’si AHANA olarak adlandırılan kategoridedir – bu, temsil edilen aşağıdaki azınlıkları ifade eder: Afro-Amerikan, Hispanik, Asyalı veya Amerikan yerlisi kökenli. Toplam öğrenci nüfusunun %4’ü uluslararası öğrencilerden oluşmaktadır. Öğrencilerle ilgili bir başka gerçek de Boston’daki öğrencilerin %70’inin kendilerini Katolik olarak tanımlamasıdır.
Lisans Başvurusu/Seçiciliği
Boston Kolejleri yıl boyunca üniversitelerine katılmak için binlerce başvuru almaktadır. Toplamda 24,538 aday başvuruda bulunmakta ve kabul oranı %32’dir. Her yıl yaklaşık 2,250 birinci sınıf öğrencisinin çeşitli kolejlere kayıt yaptırdığı söylenmektedir.
Boston’daki En İyi Üniversiteler
Boston, Massachusetts Eyaleti’nin, ABD’nin ve hatta dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Tüm bu kolejler, hem eğitim fırsatları hem de kampüs dışı deneyim açısından harika bir üniversite hayatı sağlayan harika öğrenci seçenekleri sunmaktadır. Boston’da en üst sıralarda yer alan kolejler şunlardır:
- Georgetown Üniversitesi
- Harvard Üniversitesi
- Notre Dame Üniversitesi
- Duke Üniversitesi
- Brown Üniversitesi
- Cornell Üniversitesi
- Pensilvanya Üniversitesi
- Villanova Üniversitesi
- Dartmouth Üniversitesi
- Virginia Üniversitesi
Boston’da Popüler Lisans Bölümleri
Boston’daki üniversiteler lisans, lisansüstü ve diploma seviyelerinde akla gelebilecek her türlü dersi, konuyu ve disiplini sunmaktadır. Öğrenciler tarafından alınan en popüler dersler arasında şunlar yer almaktadır
- İletişim
- Ekonomi
- Finans
- Biyoloji
- Siyaset Bilimi
- Psikoloji
- İngilizce
- İnsani Gelişim
- Pazarlama
- Hemşirelik