Basit Geçmiş Zaman
Basit geçmiş zaman, örneğin bitmiş bir zaman diliminde bitmiş eylemler hakkında konuşmak için kullanılır:
Dün akşam gün batımının fotoğrafını çektim.
Geçen yıl İngilizce öğrenmeye başladım.
İtalya’dayken çok makarna yedim.
Beş dakika önce ödevimi bitirdim.
Geçen hafta sonu kuzenimin düğününe katıldım.
Ama, kendimizi aşıyoruz!
Fiil zamanları: basit geçmiş zaman
Fiil zamanlarından ne anlıyoruz? Bir eylemin, durumun ya da olayın zamanını belirten fiillerdir. Zaman dilimine göre kategorize edilirler: geçmiş zaman, şimdiki zaman, gelecek zaman. Dilbilgisi blogumuz, geçmiş zamanla başlayarak bu kategorilerin her birindeki birçok zaman biçimini keşfedecek. Geçmiş zamanın en yaygın biçimi basit geçmiş zamandır. Geçmiş zaman olarak da adlandırılır.
BASIT GEÇMIŞ ZAMAN
[VERB+ED]
Düzenli fiillerin basit geçmiş zamanı mastara – ed eklenerek oluşturulur. Basit geçmişte düzenli fiiller vardır.
Örneğin: “to play”
Basit geçmiş: Oynadım (düzenli fiil) Biz
oynadı. Dans etti. . He waved.
Simple Past: I ate (irregular verb) Düzensiz fiil, alışılmış kurala uymayan bir kelimedir – yani bir fiilin geçmiş halini tanımlamak için kök kelimeye ‘ed’ veya ‘d’ eklemek. Düzensiz fiiller İngilizce dilbilgisinde çok yaygındır!
Yardımcı “did” sözcüğünün olumsuz ve soru formlarını oluşturmak için kullanıldığına dikkat edin.
Örneğin:
Bekledim. Beklemedim. Beklemedim. Bekledim mi? İsterSimple Past Tense ister Past Simple deyin, bu zamanın anlaşılması oldukça kolay, öyle değil mi?